BIP-TEST

BIP-TEST

Når vi nu snakker så meget om indendørs fodbold samt futsal, så kan vi lige så godt også snakke om, hvordan dine spillere kommer i form til denne vintersæson!

Få mere inspration med: “Fodboldtrænerens guide”

Det er utrolig vigtigt, at være i god form når man spiller indendørs fodbold – præcis ligesom i udendørs fodbold. Derfor har jeg valgt at skrive et indlæg om den meget hårde konditionstest kaldet ”BIP-TEST”. Det er en test, som du og dine spillere helt sikkert har stiftet bekendtskab med tidligere (enten i skolen eller andre steder), så den bringer sikkert mange negative kommentarer med sig, så snart du vælger at lade dine spillere gennemføre testen.

Men testen er god på flere måder:

  • Spillerne kommer i bedre form
  • Spillerne kæmper om at holde ud længst (bedste kondital)
  • Spillerne kommer til at kende deres forskellige kondital
  • Spillerne lærer at presse sig selv, og de finder deres grænser

Som du nok kan se, er der mange fordele ved at gennemføre testen, og du kan med fordel lave den flere gange på én sæson, så spillerne kan følge deres egen udvikling. Det kunne fx være at de gennemførte testen starten, midten og så i slutningen af sæsonen, for at se hvordan deres kondital havde ændret sig.

BIP-TEST

På skitsen ovenfor kan du se hvordan testen udføres. Banen der løbes på er 20m lang (bredden på en almindelig håndboldbane/futsal bane).

Det gælder nu om for spillerne at tilpasse deres løb mellem hver sidelinje på banen, så de lige akkurat rører stregen med deres ene fod ved hvert *BIP*, og vender derefter for at løbe tilbage til den anden linje. Hvis spilleren er løbet for hurtigt, stopper han/hende og løber først ved det næste *BIP*.
Tidsintervallerne mellem hvert *BIP* forøges så snart deres høres 2 *BIP* fra højtaleren. Nu spiller hører dette ved de, at de skal øge deres tempo en smule. Så snart spillerne ikke kan nå at røre linjen inden det næste *BIP* er det ude af testen, og de kan derefter høre deres kondital, som du kan se på din mobil eller computer.

Du kan finde BIP-TESTEN på denne hjemmeside.

Jeg håber du kunne bruge BIP-TEST til noget.


Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*