Elite trup? Hvornår skal jeg dele op?

Vi har generelt høje ambitioner i Danmark. I skrivende stund ligger vi på 43. pladsen på verdensranglisten, hvilket ikke er godkendt, når vi har så meget fokus på fodbold, som vi har. Derfor skal vi finde en metode, hvor vi tidligt i spillernes alder opdager talenterne, og træner dem korrekt. Spørgsmålet er så, hvor tidligt man skal begynde at dele sine spillere op i gode/mindre gode grupper?

Personligt mener jeg, at vi skal passe på med at dele spillerne for tidligt op, og forsøge at træne alle, så de bliver bedst mulig, hvor ingen bliver sorteret fra for tidligt. På den måde har vi en større og bedre mængde at vælge imellem, når spillerne skal deles op. Jeg mener at spillerne tidligst skal deles op i U12/U13 alderen. Når vi gør det på denne måde, så er vi sikre på, at udvælge de spillere, som har VIRKELIG at viljen. Hvis vi deler for tidligt op, så er der helt sikkert nogle C-spillere som meget gerne vil træne, og gerne mere end nogle A-spillere. 

Hvis vi kigger på spillere i U10 alderen, så handler fodbold specielt om leg, og ikke om at skabe et ELITE-miljø. Fodbold skal være sjovt, og niveau-opdeling splitter spillerne ad og derved fælleskabet. Læring gennem leg er en vigtig hovedregel i denne alder. Det er samtidig meget svært at sige, om spilleren har talentet i denne alder, og det er først senere, at man kan se, om spilleren har talentet til at udvikle sig som potentiel topspiller. 

Hvis man er fortaler for at dele spillerne op i en tidlig alder, og mener, at fødderne bestemmer uge for uge, hvem der er på ELITE-holdet, så husk ikke at glemme de resterende spillere. De kræver MINDST lige så god træning, som elite spillerne. 

Få hjælp til KVALITETS træning med: “Forberedte træningspas”

Man kan med fordel lave et “elite-setup” uden at splitte årgangen op. Her træner spillerne samme tid og samme sted, og grupperne er fleksible, når det passer ind. Man skal undgå, at elite bliver “en lukket klub”. Man skærer spillere fra alt for tidligt, og det er farligt. spillerne udvikler sig utrolig meget i alderen 10-16 år, og nogle udvikler sig langt hurtigere end andre, og derved vil der ske forskydninger.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*