Hvad er futsal?

Futsal fordele

For et par uger siden fik jeg lov til at prøve at spille futsal, og derved afprøve spillet på egen krop. Det fik mig til at skrive dette blogindlæg, hvor jeg slår et slag for hvor godt spillet egentlig er!

Jeg har før sat traditionel indendørs fodbold op mod futsal, hvilket du helt sikkert også kan bruge til noget, men nu bestemte jeg mig for at skrive et individuelt indlæg med futsal i fokus.

LÆS OGSÅ: “Klassisk indendørs fodbold vs. futsal”

Futsal er et fantastisk værktøj til at udvikle dine fodboldspillere på det tekniske plan men OGSÅ på det taktiske plan. Futsal-spillet er så godt, at UEFA endda har lavet en fantastisk folder, som jeg helt bestemt synes du skal tage et kig på!

Læs folderen her

Futsal er en meget hurtig teknisk krævet spilform, som kræver at man har nogle spillere der er god til at ”give lyd” til sine medspillere.

Som træner bliver du også selv nødt til at komme i gang ved at stå på sidelinjen og dirigere. Jeg har selv erfaringer med, at spillerne fx glemmer at bolden skal sættes i gang indenfor 4 sekunder, eller at spillerne falder i intensitet. Derudover skal du jo også styre udskiftningerne, som også kræver en del organiseringsevne. Men denne udfordring synes jeg gør trænerjobbet ENDNU sjovere!

Selvom der kun er 5 spillere på banen (1 målmand samt 4 markspillere), så kan du have væsentligt flere spillere med til stævner og til træninger, da der er så høj intensitet HELE tiden, og udskiftningerne skal ske MEGET ofte. Uden at sammenligningen er for stor, så kan man tilnærmelsesvis sammenligne futsal med ishockey. Her tænker jeg på hvordan man i ishockey indenfor hver 2. – 3. minut skifter hele kæden, og på samme måde skal udskiftningerne foregå i futsal (selvfølgelig med forbehold). Prøv at se en ishockeykamp i fjernsynet hvis du ikke har set det før, så kan du få en fornemmelse af hvordan det skal foregå!

Til slut er det vigtigt at nævne, at futsal er et SVÆRT spil, og det kræver meget tilvænning hos spillerne inden det bliver RIGTIG sjovt. Men så snart spillerne har lært at tage ansvar, hvor de både kan hjælpe medspillere og modtage hjælp, så er I nået rigtig langt som hold!

Afprøv det, og nyd spillet! God træning!

 

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*