god opvarmningsøvelse

God opvarmningsøvelse

Hvorfor er det vigtigt, at spillerne bliver ordentlig varme, inden træningen begynder? Det er fordi, at man derved forebygger skader, og spillerne får muligheden for at finde følingen med bolden. Se en rigtig god opvarmningsøvelse nedenfor. 

Når man varmer op, dannes der led-væske, så leddene “glider bedre”. Man kan sammenligne det med en cykelkæde. Når kæden er smurt, kører cyklen bedre, og når den ikke er smurt, larmer og skramler cyklen. Jeg har derfor valgt at vise dig en fodboldøvelse, som jeg personligt syntes er rigtig god til opvarmning af dine spillere. Træningsøvelsen ses nedenfor

Bandespil - 4 vs. 4

Som du kan se på skitsen ovenfor, er der opstillet en bane med 16 spillere på cirka 30x25m. Der kan sagtens være flere spillere med i denne øvelse.

Det er en bandespilsøvelse, hvor du opdeler spillerne i 4 hold med lige mange på hver. 2 af holdene fordeler sig på siderne (i dette tilfælde 2 på hver side). Holdene på siderne fungerer som bander, som de 2 andre hold kan bruge som medspillere. Banderne skal spille tilbage til det hold, som de fik bolden fra. De 2 andre hold spillere derfor imod hinanden for fuld gas. Det gælder om at have bolden i egne rækker så lang tid som muligt. Skift holdene ud efter 3-4 min. Derved får spillerne også en pause engang imellem.

Øvelsen er forholdvis hård, når man er i midten, og du skal fortælle dem, at de skal kæmpe alt hvad de kan. Spillerne skal forsøge hele tiden at løbe i nye positioner, og du kan med fordel stoppe spillet, hvis du gerne vil demonstrere, hvordan spillerne skal bevæge sig. I denne øvelse skal der være fokus på pasningsspillet, bevægelse og presspillet. Det er vigtigt at spillerne presser kollektivt, så der ikke opstår huller, så modstanderholdet kan spille sig ud af presset. Ved de lidt ældre årgange, skal spillerne have masser af lyd på til sine medspillere.

Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*