God reaktionsøvelse

God reaktionsøvelse

Er dine spillere hurtige til at reagere på en fodboldbane? Det er nemlig utrolig vigtigt, at dine spillere hele tiden er omstillingsparate på en fodboldbane, for at de er gode fodboldspillere.

For at dine spillere bliver hurtigere til at reagere og agere, skal du bruge nogle gode reaktionsøvelser, hvor du træner spillerne i dette. Hvis en spillere er hurtig til at reagere, kan han/hun nemmere erobre bolde, hurtigere opfatte spillet og løbe i ny position, og i det hele taget er et skridt foran modspilleren! Jeg har derfor valgt, at vise dig en af mine yndlings reaktionsøvelser indenfor fodbold (og andre sportsgrene for den sags skyld).

Vi kender vel alle “sten, saks & papir” spillet, hvor det gælder om at vinde over sin modstander. Man kæmper 1vs.1, hvor man bruger sine hænder, til at symbolisere enten sten, saks, eller papir. Reglerne er som følger:

  • Sten slår saks, men bliver slået af papir
  • Saks slår papir, men bliver slået af sten
  • Papir slår sten, men bliver slået af saks

Spillet er utrolig simpelt, men det kan med fordel bruges i en god reaktionsøvelse, som den jeg viser nedenfor.

Sten, saks papir fodboldøvelse

 

Som du kan se, står man overfor hinanden (1vs.1) og slår sten, saks & papir. Det gælder nu om at være hurtig til at reagere og opfatte, hvem der vinder og taber i sten, saks & papir. Vinderen skal nemlig forsøge at fange taberen, så snart man har slået. Taberen skal spurte ned mod keglen, som er bagved taberen, og hvis man bliver fanget af den anden spiller inden man når ned forbi keglen, så taber man. Hvis man ikke bliver fanget vinder man, og den anden taber. Du kan finde nogle kode markeringskegler her.

Vinderen rykker en tand op i rækken, og møder derved en ny modstander. Taberen rykker en tand ned, og møder også en ny modstander. På den måde kører spillet, og spillerne får både øvet deres reaktionshastighed, hurtighed, og opfattelse. Det er en utrolig god øvelse, hvis du gerne vil træne dine spillere i reaktionshastighed.

Jeg håber, at du kan få glæde af denne øvelse, da jeg selv har haft utrolig stor glæde af at benytte mig af den! Husk at spillere under U12 har svært ved denne øvelse, så hold dig til spillere fra u12 og opefter.


Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*