gode fodbold-tips til målmanden

Gode fodbold-tips til målmanden

Når man i den daglige fodboldtræning, skal træne sine sine spillere, som oftest består af 14-18 spillere på et enkelt hold, så kan det være utrolig svært at træne sin målmand samtidig. Hvis i derfor er 2 trænere (eller 1 træner og 1 hjælpetræner/assistenttræner) til et hold, kan I med fordel dele jer op, så træneren tager markspillerne, og den anden træner/hjælpetræner tager målmændene. 

Hvis man nu ene og alene træner et helt fodboldhold som fodboldtræner, er der nogle gode tips, som man kan give sin målmand, for at han/hun får mest ud af træningen. Der er nemlig mange muligheder for at forbedre målmandens færdigheder, bare ved forklare målmanden de følgende 3 tips!

Tip #1 – Giv lyd

En målmands vigtigste fokuspunkt er lyden, som han giver sine medspillere. Målmanden er den bagerste mand på hele banen, og har derved et KÆMPE overblik, som selvfølgelig skal udnyttes! Fortæl derfor din målmand, at han/hun skal dirigere kæderne på hele banen. Fortæl dem om de skal falde, skubbe til højre eller venstre, lave et sideskift, eller hvad der kunne gøres bedre. Det er super vigtigt, at det bliver råbt højt og tydeligt, så både medspillere og modspillere høre det. Det skaber respekt, og der er ikke noget bedre at have en målmand på holde, som giver masser af lyd, når man spiller som forsvarsspiller (jeg taler af erfaring). 

Derudover skal målmanden, udover at give lyd til sine medspillere, også råbe “JEG HAR”. Når dette råbes, er der ingen på hele banen og sidelinjen, som er i tvivl om hvem der har bolden! Husk at råbe højt!

Tip #2 – Giv dig 100%

Når der bliver spillet almindelige gode fodboldøvelser såsom kamprelaterede situationer, skal målmanden ALTID give ALT hvad han/hun har i sig. Uanset, om bolden kommer trillende, eller den bliver sparket afsted med mange km/t, så skal målmanden altid reagere, som hvis det var i en normal kamp. Man må aldrig gøre en ting halvt, da det kan skabe nogle uforudsete situationer, som vi helst ikke vil have opstår! Det er altså attituden hos målmanden som skal ændres. Jo flere bolde han/hun går efter, des bedre bliver han/hun. 

Tip #3 – Reagere hurtigt

En målmand skal være hurtig! Både med sine hænder og med sine fødder. Fortæl derfor din målmand, at han/hun skal forsøge at komme så hurtigt op at stå på benene igen som muligt, efter han/hun lige har været nede og ligge på jorden efter en redning osv. Derved kan målmanden hurtigt sætte gang i spillet igen, og måske være skyld i en kontra-situation. Hvilket er godt!

Jeg håber, at du til din næste træning vil snakke med din målmand individuelt, hvor du giver ham disse gode tips! Derved motiverer du også dine målmænd endnu mere, som jeg også har skrevet et blogindlæg omkring.

Vil du gerne være professionel fodboldspiller? 

Vi har udarbejdet en komplet guide til at blive professionel fodboldspiller, som er mindst lige så relevant for målmænd, som den er for markspillere.

Se den ved at klikke lige her på teksten

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*