Hvad er en god fodboldøvelse?

Hvad er en god fodboldøvelse?

Hvad er gode fodboldøvelser egentlig? Hvad skal der væres fokus på, før en fodboldøvelse, kan betegnes for at være god. Hvis man tænker over det, så er begrebet “en god fodboldøvelse” et vidt begreb. Men jeg vil forsøge at diskutere lidt frem og tilbage, for at finde ud af, hvad en god fodboldøvelse egentlig er.

Gode fodboldøvelser er ikke svære at finde, men ofte er de svære at udføre. Med det mener jeg, at når vi har med gode fodboldøvelser at gøre, skal du som træner kunne kommunikere øvelsen ud til spillerne, så de forstår den korrekt. Det kan faktisk være ret svært, men her gælder det om at være klar, tydelig og vide hvad man skal fortælle spillerne. Det nytter ikke noget, at man hele tiden retter sig selv, fordi man har sagt noget forkert om øvelsen. Det eneste det hjælper til, er at gøre spillerne endnu mere forvirret. Så HUSK! Gode fodboldøvelser starter ved træneren SELV! En gylden regel, som du skal huske som frivillig fodboldtræner. 

Hvis du nu tænker, “Okay, jeg har styr på mine øvelser – hvad kan jeg gøre mere?“, så er der nogle få ting, som du kan gøre mere for at gøre dine fodboldøvelser endnu bedre. I teorien er alle fodboldøvelser gode, men det er bare måde de udføres på, hvordan spillerne tager 

 

Gode fodboldøvelser

imod den, og om den passer til spillernes alder. Det andet du kan gøre, er at motivere dine spillere! Der findes simpelthen ikke noget værre, end hvis dine spillere ikke gider at give alt hvad det har, da man som træner lægger al sin energi i træningen. Derfor håber man på, at spillerne gør det samme. Kort og godt handler motivation om at spillerne hygger sig, og har det godt samtidig! Vil du vide mere om motivation, så læs mit blogindlæg.

En tredje ting som der skal være styr på, er om de fodboldøvelser, som du vælger, passer til den pågældende årgang, som du træner. Det nytter ikke noget, at du sætter dit U10 hold til at lave lange indlæg, hvor spillerne skal lave hovedstød. For det første kan spillerne ikke lave lange indlæg i denne alder, og det er bestemt ikke forsvarligt at træne hovedstødstræning med denne alder. Se HER hvorfor.

Du burde nu kunne lave dine fodboldøvelser endnu bedre med dette indlæg. Husk at du altid er velkommen til at sende mig en mail – jeg svarer hurtigt!


 

Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*