gode fodbold-tips til målmanden

God målmandsøvelse

I dette indlæg vil jeg skrive lidt om gode målmandsøvelser, specielt med henblik på én enkelt øvelse, som jeg personligt rigtig godt kan lide selv!

Hvis du er løbet helt tør for idéer til målmandstræningen i fodbold, så kommer jeg dig til undsætning! Jeg har nemlig valgt at vise dig en af de bedste målmandsøvelser, som jeg kender, hvor din målmand bliver trænet i hurtighedstræning, redninger, konditionstræning og mange flere fokuspunkter, som er vigtig at træne sin målmand i. Det unikke ved denne øvelse er, at udover at inddrage målmanden, inddrager du også dine markspillere, så de også for øvet sig i fodbold. Det er specielt en fordel, hvis du er ene om fodboldtræningen, og hverken har en hjælpetræner eller anden træner til at hjælpe dig. Læs forresten mere om hvorfor det er godt at være flere trænere om ét hold HER.

Nedenfor kan du se skitsen af den gode målmandsøvelse, som jeg har valgt at vise dig.

Gode målmandsøvelser

 

Øvelsen er sådan set meget simpel! Du opstiller en bane, som vist på skitsen, hvor dine markspillere står 10-15m væk fra målmanden, som har en firkant at holde sig indenfor. Dine markspillere skal nu forsøge at ramme målmanden indenfor firkanten, og målmanden skal forsøge at “redde” boldene ved at gribe dem. Markspillerne skal prøve med forskellige skudtyper som fx inderside, vrist osv. Du vil opdage, at målmanden vil blive presset til det yderste, fordi dine spillere ikke altid rammer plet!

Hvis du gerne vil lave øvelse sværere, kan du eventuelt lave afstanden fra markspillerne til målmanden længere, eller du kan lave firkanten, hvor målmanden skal hold sig indenfor, mindre. Du kan eventuelt også læse mit blogindlæg om hvordan du optimerer din målmandstræning HER.

Jeg håber, at du kan bruge denne øvelse i din fodboldtræning. Husk at du altid er velkommen til at kontakte mig!


Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*