Hold fokus på den enkelte spiller!

Det er trænerens job, at forberede spillerne på dagens kamp. Men hvordan gør man det egentlig bedst? En træner skal have sine talegaver i orden, og skal kunne motivere spillerne i en sådan grad, at det forhåbentligt ender ud med en sejr i sidste ende.

Hver træner har sine egne metoder og rutiner, men generelt har mange trænere svært ved at nå helt ind til spillerne bare ved at tale, men hvis man kender et par små fif, kan det blive en del lettere.

Lange taktik oplæg er generelt et NO GO! Hverken du eller dine spillere får noget ud af det, og du mister opmærksomheden fra dine spillere stille og roligt. Derfor skal der alternative metoder til – bl.a. ved at kigge indad! Hvordan gør man holdet helt konkret bedre? Det nytter fx ikke noget at sige: ”I SKAL KÆMPE MERE FOR DET, DRENGE! GÅ NU MERE TIL DEN!”. Den sætning har vi alle hørt på et eller andet tidspunkt i vores fodboldkarriere, og det vi har aldrig fået noget ud af som spiller.

Snak til individet!
Et godt fif er at snakke direkte til dine spillere. Analyser fx den enkelte spillere og notér ned styrker og svagheder på din blog. På den måde kan du få de enkelte spillere til at fokusere på KONKRETE TING! Fx kan du fortælle din højre back at han/hun skal have fokus på at holde linjen i forsvaret, eller du kan fortælle din angrebsspiller at han/hun skal have fokus på at slippe bolden noget mere osv.

Få hjælp til flere gode fif med: “Forberedte træningspas”

Du kan med fordel forsøge at føre lidt humoristisk ind i det, så det ikke udelukkende er hård kritik men også stadig er sjovt Du skal for guds skyld også huske at give positiv kritik og forsøge at rose dine spillere. En god hovedregel er at give kritik på 1 enkelt punkt og dernæst 2 positive punkter. På den måde slutter du af med noget positivt, og motiverer spilleren bedre.

Du behøver ikke gå hele holdet igennem hver gang, men udvælg enkelte spillere i hver kamp og hver halvleg. Så bliver taktik oplægget heller ikke så langt!

 

 

 

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

3 kommentarer til “Hold fokus på den enkelte spiller!

 1. Hej Kristoffer K
  jeg er indehaver af Scout Pocket og vi tilbyde scouting til alle ambitiøse fodboldspillere, samt ekstern trænere til at hjælpe dem med at tag hånd om deres udvikling. du skriver mange flotte ting om fodbold herinde. men kunne du overtales til at skrive om drømmen om at nå mere med sit fodbold. drømmen om at blive professionelt? det er nemlig hvad vi hos scout pocket mener at alle skal have en chance for.

  så vil vi nemlig dele det med alle vores følger på facebook og insta.

  VH
  Tom Issac
  Scout Pocket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*