Hvad er futsal?

Hvad er Futsal?

Efteråret er over os, fodboldbanerne bliver dårligere at spille på, og det bliver koldere udenfor. Det er trist og ærgeligt, men betyder heldigvis ingenting for os fodboldspiller og fodboldtrænere, da indendørssæsonen begynder, hvilket også betyder mere teknisk og fysisk hårdt præget fodbold. Det er altid sjovt at komme ind i hallen, og spille lidt mere alsidigt fodbold som fordboldspiller. Derfor er det vigtigt, at du også træner dine spillere i indendørs fodbold, da de er vilde med det!

Hvad er futsal?
Indendørs fodbold kaldes også futsal, og stammer fra Latin Amerika, hvor ordet ”futsal” er en sammentrækning fra det spanske ord for ”Indendørs fodbold”. Der afholdes både verdensmesterskaber, europamesterskaber og danmarksmesterskaber i futsal. En lille sjov fact er, at ved det første verdensmesterskab, som Danmark deltog i, var Brian Laudrup bl.a. på holdet. I dag kan man stadigvæk komme på landsholdet i futsal.

Hvilke regler har futsal?
Der spilles på en bane på størrelse med en håndboldbane. Dette kan både være udendørs og indendørs baner, hvilket selvfølgelig afhænger af klimaet i det pågældende land. Banerne der spilles på er ”hårde baner”, som man skal bruge futsal sko til. Se dem HER.

I futsal spilles der uden bander, og hvis bolden ryger ud over sidelinjen igangsættes spillet igen vha. indspark. Da der er så stor fokus på teknikken i futsal, er bolden speciallavet, så den ikke hopper så meget som en normal fodbold. Det forøger kontrollen over bolden betydeligt. Dog vejer den stadig det samme som en normal fodbold, men forskellen mellem de to bolde er hårdheden af inderbolden. En futsal bold har blødere inderbold. Målene der spilles på er almindelige 5-mands mål, som man også benytter som håndboldmål.

Der spilles med 5 spillere på en bane. Det vil altså sige 1 målmand samt 4 markspillere. Der bliver spillet 2 halvlege som i udendørs fodbold, med 20 min. varighed hver.

Læs mere om futsal regler HER.

Futsal er en utrolig vigtigt del hos mange fodboldspillere, og hvis du gerne vil se dine spillere blive bedre teknisk, så skal du få dem til at spille noget futsal. Så skal der nok ske en masse fremskridt. Et andet lille sjovt fact er, at de store brasilianske stjerner som fx Pelé og Ronaldinho startede med at spille futsal, og endte først i deres teenage år med at spille på en rigtig fodboldbane. Det er da stof til eftertanke?

Hvis du har nogle spørgsmål, så send mig en mail.


 

Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*