hvad gør frivillig arbejde for CV'et?

Hvad gør frivilligt arbejde for CV’et?

De fleste fodboldtrænere elsker både at træne og spille fodbold selv. Men mange gør det også pga. det sociale- og udviklingsmæssige aspekt i at være fodboldtræner. Men har du egentlig nogensinde tænk over dette spørgsmål: Hvad gør frivilligt arbejde for CV’et?

Jeg vil i det følgende diskutere hvorfor frivilligt arbejde er godt på dit CV, og så har jeg selvfølgelig også lige spurgt direktøren for ungarbejde.dk, som udtaler sig omkring hvad frivilligt arbejde egentlig gør for dine karrieremuligheder. Se udtalelsen længere nede.

Vi kan ALTID bruge nye frivillige fodboldtrænere i Danmark, og langt størstedelen af fodboldtrænere i Danmark er frivillige fordi de har en pasion for fodbolden eller måske gerne vil støtte lokalsamfundet. Frivilligt arbejde foregår selvfølgelig ikke kun i fodboldklubber, men der er også masser af frivilligt arbejde i kirker, organisationer mm. Frivilligt arbejde kan faktisk gavne dig på mange måder, specielt hvis du er ledig og er jobsøgende, eller bare gerne vil udvide dine egne personlige kompetencer.

Frivilligt arbejde styrker i høj grad dit cv. Det viser, at du har overskud til andre personer, og ikke sætter dig selv forrest eller i centrum. Et frivilligt arbejde styrker dig både kommunikations- og relationsmæssigt. Det er vigtigt at kunne tale med andre personer i alle aldre og med forskellig baggrund. Denne erfaring vægtes højt af HR-chefter, da du i dit job/karriere får brug for at tale med andre mennesker i øjenhøjde og være firmaets eller organisations mand.

Kan du tale med kunderne i øjenhøjde, så er du god til service. Er du god til service overfor kunderne, så kommer der mere omsætning i butikken. Samtidig er din trænede servicekompetence særdeles værdifuld internt i virksomhederne, da du spreder positiv energi, er klar til at løbe den ekstra mil, og dermed er den ideelle team-medarbejder. Det kan derfor klart anbefales at arbejde frivilligt, så du får lettere ved at få og beholde dit drømmejob i det lange løb“, fortæller direktør, Ole Holdgaard, for UngArbejde.dk, der er Danmarks største jobportal for unge under 30 år.

Som Ole holdgaard skriver ovenfor, så er frivilligt arbejde fantastisk for din kommende/igangværende karriere, da du simpelthen får mange gode kompetencer og erfaringer med i rygsækken, som mange firmaer sætter stor pris på. Det hele handler om erfaring, og erfaring opnår man simpelthen ved at opsøge udfordringerne selv.

Nedenfor skriver jeg lidt flere forskellige ting, som frivilligt arbejde er godt for.

For det første skaber frivilligt arbejde en masse gode kontakter, og hvis du fx er kommet i kontakt med en person gennem dit frivillige arbejde, som arbejder i en branche du selv er interesseret i, så har du en meget større chance for at få et job i den samme branche. Hvis den pågældende person fx kender en en ledig stilling, der vil passe til din profil, vil han/hun helt sikkert give dig muligheden for at søge jobbet før alle mulige andre. Hvis du har et godt netværk indenfor en branche, som du selv er interesseret i, så er dine chancher for at få tilbudt arbejde fordoblet mange gange. Netværk betyder simpelthen ALT.

For det andet bliver du mere selvsikker, ansvarsfuld, service-mindet og udadvendt med frivilligt arbejde. Det kan fx være, at du skal tale foran større forsamlinger, snakke med nye kunder, eller holde styr budgettet for din lokale klub. Der er mange forskellige frivillige poster der skal besættes, og det kan ligeså godt være dig fremfor nogen anden. Der bliver nemlig ikke stillet så store faglige krav til dig som frivillig, da du jo i bund og grund tilbyder din arbejdskraft HELT gratis. Derfor er det som sagt en fantastisk mulighed for at opnå dyrebar erfaring.

For det tredje er der et stort socialt aspekt i at være frivillig, da du omgås personer med nogenlunde samme interesse som dig selv. Du har derved en masse at snakke med dine ’kolleger’ om, og kan drøfte forskellige nyheder.

Jeg håber, at du nu har fået en smule mere blod på tanden til at blive frivillig fodboldtræner, hvis du altså ikke allerede er det. Men du kan selvfølgelig også vælge en helt anden form for frivilligt arbejde. Det er helt op til dig og dine interesser. Held og lykke!


Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Kommentarer til “Hvad gør frivilligt arbejde for CV’et?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*