Hvad skal jeg sige i halvlegen?

Hvad skal jeg sige i halvlegen?

Når man er fodboldtræner, skal man ikke kun træne sine spillere i hverdagen. Jobbet indeholder også, at tage med sine spillere til fodboldkamp, hvor de selvfølgelig skal forsøge at vinde. Et godt grundlag for at de vinder er, at du hjælper dem på rette vej! Det er dit job, at coache dem så de ved, hvad de skal gøre i de forskellige situationer, som kan opstå. Det vil altså sige, at du skal lægge en god taktik for, hvordan spillerne er placeret på banen, hvordan standard situationerne forløber osv.

Når du har alt dette på plads, som du selvfølgelig har forberedt hjemmefra, kan du nu roligt stå på sidelinjen under kampen og slappe helt af. Spillerne ved jo præcis hvad de skal. Eller kan du? Hvis spillerne nu ikke gør, som du havde fortalt dem, at de skulle gøre, så skal du jo have fortalt dem det. I stedet for at give dig til at råbe på spillerne ude fra sidelinjen (som jeg også har skrevet et indlæg omkring), så skal du fortælle dem det i halvlegen!

Det kan derfor være en utrolig god idé, at bruge din smartphone, en notesblok eller noget helt tredje til at skrive fokuspunkter ned på, som du skal fortælle spillerne om i halvlegen. Det er nemlig i halvlegen, at du har mulighed for rette op på de fejl, som spillerne løber rundt og laver på fodboldbanen. Men hvad skal du egentlig sige?

Når man skal give ris, skal man også altid give ros! En god hovedregel når man skal motivere sine spillere er, at man altid først skal komme med én god ting, som de laver på fodboldbanen først. Det kunne fx være at de er gode til at give lyd til hinanden, gode til at bevæge sig for hinanden, eller gode til at få et angreb afsluttet. Når du har givet ros, skal du give ris. Du må kun fortælle dem to dårlige ting, som de skal rette op på. Det kan godt være, at der er flere ting, som kunne blive bedre, men der må du prioritere som træner, og vælge de dårligste ting ud. Spillerne kan nemlig ikke huske mere end to ting ad gangen, som de skal gøre bedre! Derfor skal du kun give kritik på to ting, som fx kunne være at der ikke skal være så meget afstand mellem kæderne, at de skal afslutte mere, eller måske bare vinde flere anden bolde, ved at være mere aggressive.

Så husk derfor:

  • 1 punkt hvor de gør noget godt
  • 2 punkter hvor de laver noget skidt

Nu håber jeg, at du altid har noget at sige i halvlegen. Husk at skrive løbende ned på smartphone eller notesblok, så du kan huske de pågældende episoder.


 

Visit-kort-Kristoffer Krüger

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*