Skadesbehandling ved fodboldskader

Hvilke fokuspunkter i opstarten?

Det er ved at være tid til sæsonen atter går igang, og da det i skrivende stund er sommer-opstarten, som vi skal forberede os til, så er der ikke meget tid at gøre godt med i forhold til vinter-opstarten!

Sommer-opstarten er meget kort, og det kan ofte være svært at få spillerne til at finde følingen med bolden frem igen. Derudover er det også svært at få hevet konditionen op på samme niveau igen som da sæsonen sluttede. Men bare rolig! Du skal nok nå det med disse gode idéer til at motivere dem. 

Først og fremmest skal spillerne have fundet glæden ved at spille fodbold igen. Derfor må du absolut ikke køre for hårdt på med fysisk hård træning de første par træningspas. Du skal hellere finde gode fodboldøvelser frem, som har fokus på boldfølingen! Du skal altså finde nogle træningsøvelser hvor spillerne kommer til at røre bolden meget. Det er også en god idé, at indlægge et par skudøvelser/afslutningsøvelser. Spillerne elsker at score masser af mål…

Efter de 2-3 første træninger ville det være en idé at ‘teste dem lidt af’. Det kan du fx gøre ved at give dem en BIP-TEST, hvor de tester hvor god kondition de har. Hvis du også testede spillernes kondition lige inden sæsonen var slut, så kunne du sammenligne deres kondital, for at se hvor meget de enkelte spillere var faldet i kondital. Det kunne være en ekstra motivationsfaktor for spillerne.

LÆS OGSÅ: BIP-TEST

Du kan med fordel også tage en snak med spillerne omkring hvad de godt kunne tænke sig at have fokus på. Altså hvor de godt kunne tænke sig at blive bedre i den kommende sæson. Det kunne fx være at en spiller ville have bedre kondition, og at en anden spiller ville være hurtigere. Det er helt op til dem, men du skal som træner støtte dem og bakke dem op i deres valg. 

Jeg har lavet en lille fodboldspiller-guide, udelukkende til fodboldspillere, som forklarer vejen til stjernerne. Altså den komplette guide til at blive professionel fodboldspiller. Det kan give et utrolig motivations-boost, hvis spillerne ved hvad der skal til! læs mere her…

Skriv endelig hvad du har fokus på i DIN opstartsfase nedenfor i kommentarfeltet. 


 

Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*