Hvilke indendørs fodboldsko skal jeg vælge?

Hvilke indendørs fodboldsko skal jeg vælge?

Den indendørs fodboldsæson er i skrivende stund allerede godt i gang. Hvis du stadig løber rundt og spiller i dine gamle nedslidte indendørs fodboldsko, så er det simpelthen på tide, at få erhvervet nogle nye.

Det kan også være, at du leder efter en god julegave til en dreng eller pige, som elsker at spille fodbold. Så er det oplagte valg at købe et par gode fodboldsko (se evt. også hvilke udendørs fodboldstøvler du skal vælge her). Der findes nemlig MANGE forskellige varianter i alle prisklasser. Personligt mener jeg, at de billige klassiske fodboldsko er ligeså gode, som de nyere mere komplicerede fodboldsko. Man går aldrig forkert ved at købe en af de klassiske fodboldsko. Der er jo en grund til at de er SÅ populære. 

Jeg har valgt at skrive om 2 forskellige indendørs fodboldsko i dette indlæg – nemlig Adidas Spezial (den mest solgte nogensinde) og Nike Elastico Superfly. Hvis du gerne vil se flere modeller og mærker, så se her.

Du skal også være opmærksom på, at når du skal finde nye indendørs fodboldstøvler, så er det vigtigt, at sålen er lavet af det man kalder ”transparent gummi” eller ”non-marking materiale”. Det er nemlig vigtigt, at sålen ikke påfører underlaget, som oftest er trægulv, nogle mærker når man laver hurtige og hårde opbremsninger.

Adidas Spezial (klassisk)
Adidas Spezial er en god gammel klassisk indendørs fodboldsko, så vi nok alle, før eller siden, har stiftet bekendtskab med. Skoens overdel er dækket med ruskind, som sørger for suveræn slidstyrke, komform og ikke mindst boldføling. Sålen på skoen er lavet af det gummi der kaldes ”non-markin gummi”, som både sørger for at der ikke afgives mærker, samt at du kommer til at stå godt fast. Med disse sko kommer du altså ikke til at glide rundt på banen.

Man går aldrig galt i byen med klassiske sko, og Adidas Spezial er ingen undtagelse. Skoen blev lanceret i 1979, og har været fodboldspilleres foretrukne indendørs fodboldsko lige siden. Imponerende!

Find indendørssko her.

Nike Elastico Superfly (moderne)
Denne fodboldsko er en af de helt nye i sin klasse. Skoen er lavet ved hjælp af alle de nye teknoligier, som Nike forsøger at lave sine sko med. Dette giver en suveræn komfort og føling. Skoen er lavet i ét stykke, og er udstyret med den såkaldte ”krave” eller ”sokke”, som du også finder hos Mercurial Superfly fodboldstøvlen, som altså hjælper med at støtte foden og ankelen endnu mere. Det er en kæmpe fordel, specielt i indendørs fodbold, hvor der er hårde opbremsninger og vendinger konstant. Sålen er igen lavet af det godkendte ”non-marking gummi”, som kan bruges på alle danske indendørs fodboldbaner.

De to fodboldsko ovenfor er to vidt forskellige modeller, som begge er suveræne som indendørs fodboldsko. Prisforskellen er dog til at mærke på pengepungen, så du må gøre op med dig selv, om du er til ny teknologi, som udelukkende gavner dig på fodboldbanen, eller om du er til de gode gamle klassiske modeller, som man aldrig bliver skuffet over. Det er op til dig.

Jeg håber, at jeg fik besvaret dit dit spørgsmål lidt omkring ”hvilke indendørs fodboldsko jeg skal vælge”.


 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*