Hvilken opvarmning før fodboldtræning & kamp?

Hvilken opvarmning før kamp og træning?
Når man som træner skal sørge for at varme sp

illerne op, gælder det om at motivere spillerne. Man kan sådan set varme sine spillere op på 2 måder:

LÆS OGSÅ: God opvarmningsøvelse

#1 – Opvarmning
Den første måde man kan varme sine spillere op på, er ved at man overhovedet ikke deltager i opvarmningen. Det eneste du gør som træner, er at fortælle dem at de selv skal stå for opvarmningen eller løbe 2 runder omkring banen. Det er IKKE en optimal opvarmning. Man ender simpelthen med, at spillerne skyder på mål og laver alt muligt andet, som i værste fald kan forårsage skader. Dårlig opvarmning er generelt lig med skader som fibersprængninger osv.

#2 – Opvarmning
Den anden opvarmningsmetode er hvor du aktiv deltager i opvarmningen. Spillerne skal motiveres, og dette foregår ALTID med bolden (få undtagelser). Et opvarmningsspil skal altså altid indeholde en bold. Derudover gælder det også for dig som træner at sætte spillerne i gang. Du skal rose dem, og holde igen med at fortælle hvad de kan gøre bedre, men i stedet fortælle dem hvad de gør godt!

Hvilken opvarmning er så god?
Når vi snakker om øvelser til opvarmning, så kan du sådan set bruge alverdens gode fodboldøvelser, hvor du bare har fokus på at spillerne skal starte stille og roligt. Du kan derfor godt bruge et almindeligt pasningsspil som opvarmning, men du kan også bruge forskellige tekniske øvelser, hvor spillerne får gang i leddene. Når leddene kommer i gang, dannes der det såkaldte ’ledvæske’, og er derfor langt mere bevægelige, og kan klare langt større belastning.

En sjov opvarmningsøvelse
Nedenfor har jeg valgt en rigtig sjov opvarmningsøvelse fra mit store øvelsesbibliotek, som du både finder i vores nye app, samt i vores programmer her på siden.

LÆS OGSÅ: Ny app til fodboldtræning

Øvelsen nedenfor kan bruges både til store og små, men egner sig nok bedst til opvarmning inden træning. Hvis du skal varme op inden kamp vil jeg anbefale et godt gammeldags pasningsspil.

Hovedstødsspil
Træneren deler spillerne op i 2 hold med lige mange på hver. Der spilles på en bane af 20x25m, og spillerne har ikke bolden ved fødderne men i hænderne hvor de kaster til deres medspillere. Der scores ved at der kastes til hovedet, og der spilles tilbage til en medspiller med hovedet, hvorefter den gribes. Den skal gribes af en medspiller før der er ”scoret”.

Bolden erobres ved at fange den i luften, eller hvis modstanderholdet taber den.

Hvilken opvarmning før fodboldtræning og kamp?

 

Det gælder om tilbyde sig hele tiden, selvom man ikke har bolden. Derudover skal der være fokus på præcise hovedstød. Husk at spillere under U12 ikke må træne hovedstød.

Der kan sættes krav til at man ikke må løbe med bolden. Der kan scores ved 2 afleveringer med hovedet (fra hoved til hoved).

Jeg håber du kunne bruge øvelsen. Skriv endelig til mig hvis du vil vide mere.

Skab langt mere kvalitet i din fodboldtræning

Her på fodboldtraeningen.dk, har vi udarbejdet adskillige e-bøger, der hjælper enhver træner til at skabe mere kvalitet i deres træning, og som bl.a. indeholder mange flere opvarmningsøvelser, tips & tricks.  Vores mest populære bog er vores ultimative pakke, som indeholder alle vores e-bøger og al den lærdom, der er nødvendig for at blive den bedste træner.

Find den ved at klikke her!

 

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Kommentarer til “Hvilken opvarmning før fodboldtræning & kamp?

  1. hej. jeg syntes i er rigtig gay, og homuseksuale alle sammen. da der ikke er nogle øvelser som sårn.
    i er gay
    jeg hader jer
    jeg er 9 år gammel. what ar u gonna do about it

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*