Hvor meget spilletid?

Hvor meget spilletid skal spillerne have? En stor problemstilling som frivillig fodboldtræner er hvilke spillere der skal være i startopstillingen til fodboldkampene. Der kan meget hurtigt komme dårlig stemning mellem dig som fodboldtræner og forældrene, hvis de føler at deres søn eller datter ikke får nok spilletid. Det er bestemt ikke sjovt som fodboldtræner!

Hvor meget spilletid skal en spiller egentlig have? Mange siger, at det er en selvfølge at de skal spille 50% af kampen, som svarer til en halvleg, men hvorfor er det en selvfølge at det skal være minimum halvdelen ?!

En af min pointer er at de skal have lige præcis den tid der skal til for at udvikle sig. Et problem ved at sige 50% er at hvis en af spillerne har vist at han/hun kun mestrer at bevare seriøsiteten til 40% af tiden, så skal det jo ikke gå ud over de andre spillere. Alle spillere er forskellige, og nogle kan koncentrere sig længere tid end andre. Men den generelle pointe er at man ikke tager spillere med til en kamp hvis man ikke vil benytte dem i kampen. Om det så er 40, 50 eller 80 % er ikke væsentligt, Hvis holdet er tilmeldt i en række hvor der ikke er “plads” til de mindre gode spillere får spilletid , så har man vel tilmeldt holdet i en forkert række.

Mangler du inspiration til fodboldtræningen? Hent et træningspas her  

Det er vigtigt at holde bredden i sin trup, og en god bredde får man ved at inddrage alle spillere til hver kamp. Personligt syntes jeg, at man først skal begynde at prioritere de fodboldmæssige færdigheder når man kommer op i senior-alderen. I senior-alderen udvikler man sig for eksempel ikke nær så meget, som i U10-alderen. Derfor kan det eventuelt være en god idé at lave et system, så alle får lige meget udskiftningstid gennem hele sæsonen. På den måde favoriserer man ikke nogle spillere frem for andre. Man udvikler sig ikke på udskiftningsbænken, men inde på banen – derfor skal de mindre gode have lige så meget spilletid som den gode, efter min mening. 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*