Hvordan motiverer jeg?

Hvordan motiverer jeg?

MOTIVATION BANNER

Det er dit job som fodboldtræner, at få dine spillere til at yde det bedste de kan, og det gør du ved at motivere dem. Men hvordan bliver du som fodboldtræner en god motivationsfaktor, som spillerne ser op til?
Det vil jeg forsøge at give svaret på.

Først og fremmest er det vigtigt at du tænker dig godt om, for at komme frem til hvilke ambitioner du har. Skal dit hold være seriøse hele træningen igennem, eller må der gerne være små sidespring, hvor seriøsiteten ikke er så vigtig? Hvis du tænker dig godt om, så er det ikke DIT ambitionsniveau, som du skal tilfredsstille, men spillernes! Det er nemlig vigtigt at finde ud af, hvad DERES ambitionsniveau er.

Derfor skal du hive fat i spillerne individuelt, hvor du finder ud af, hvad de egentlig gerne vil opnå (også selvom spillerne ikke er så gamle). Vil de vinde alle kampe i deres række? Vil de have spilletid? Vil de bare blive i rækken? Alle disse spørgsmål har hver spiller deres egen mening til. Hvis I har et 1.- og 2. hold i jeres klub, er det klart, at ambitionerne på 1. holdet er langt højere end på 2. holdet. Men derfor er det stadig vigtigt, at kende ambitionsniveauet!

Når du har fundet ud af, hvor høje ambitioner dit hold har, så skal du have motiveret dine spillere, så de kan opfylde disse ambitioner. Ud fra min egen erfaring er det vigtigt, at sætte sig selv som træner i respekt hos spillerne. De må ikke løbe om hjørner med dig, og du skal fastsætte en KLAR linje for, hvad der er i orden og ikke i orden.

Hvis dine spillerne gerne vil have en enkelt fodboldøvelse i hvert træningspas, hvor seriøsiteten ikke er så høj, så skal de være bevidste om, at de skal være seriøse i de andre øvelser. Der skal være en klar forskel, og det er DIG som træner, der laver denne forskel. Spillerne skal kunne mærke på dig, når du er seriøs, og når du er mindre seriøs, og gerne vil hygge dig med spillerne. Nedenfor har jeg sammenlignet trænerens kropsprog.


Høj seriøsitet Lav seriøsitet
Står på sidelinjen og dirigerer Spiller med i øvelsen
Holder en klar og tydelig tone Snakker med spillerne på “deres” niveau
Giver spillerne taktiske instruktioner Fokuserer mere på at hygge sig

Ved hjælp af denne metode, hvor du lader spillerne på en enkelt øvelse, hvor de kan spille fodbold med sjove og gode fodboldøvelser, uden du skal være “over” dem, giver dem noget at se frem til i hver træning! Det er en måde at motivere sine spillere på, hvis ambitionsniveauet ikke er så højt.

Hvis du træner nogle spillere, som har vinder-instinktet i sig, og hader at tabe. Så skal du stræbe efter at have fuld seriøsitet gennem hele træningen, og forsøge at udfordre dem på deres færdigheder. Her mener jeg, at du hele tiden observerer, hvad hver enkelt spiller skal fokusere på at gøre bedre. Hiv derefter en spiller ud individuelt løbende gennem træningen, og fortæl dem, at du gerne vil se at han/hun skal vende bedre med bolden, ramme målet, lade være med at løbe i offside hele tiden eller noget helt fjerde. Du presser derved spilleren til at vise, at de egentlig godt kan det du siger, som de ikke kan. Her appellerer du specielt til deres fighter-instinkt. 

Et sidste råd er, at hvis du har med meget små spillere at gøre, kan du alliere dig med en hjælpetræner, fra nogle af de ældre årgange som kan hjælpe til i dine træninger. Dine små spillere vil derved “se op” til den ældre hjælpetræner, som de så tit har set spille kampe. Herved skaber du også motivation hos spillerne, fordi de gerne vil være lige så gode som den nye hjælpetræner.

Det var mine råd til at motivere dine spillere. Husk at du altid må kontakte mig via mail. Jeg svarer utrolig hurtigt. 😉


Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*