hvad gør frivillig arbejde for CV'et?

Hvordan tiltrækker man nye trænere til klubben?

 Jeg sidder tit og læser på forskellige debat-foraer, hvor trænere fra forskellige dele af landet kommer med deres fodboldfilosofi, tanker, problemer osv.

I løbet af ugen stødte jeg på en mand, som efterspurgte hvordan almindelige klubber tiltrækker trænere til deres hold. Uden trænere så er der ingen klub, så derfor vil jeg forsøge at skrive lidt omkring dette emne, da det er super relevant!

Hvad skal man som klub gøre, for at tiltrække nye trænere? Dette et stort problem mange steder i landet for de små breddeklubber, der ikke har mulighed for at tilbyde goder til deres trænere, som større klubber har. De store klubber har ofte økonomisk overskud til at tilbyde mange forskellige goder såsom trænerkurser og eventuelt løn. Men dette kan de små klubber af gode grunde ikke tilbyde, og det er svært at tiltrække nok forældre, da motivationen for at være træner ofte netop er disse gode.

Som klub bliver man nødt til at gøre forældrene opmærksom på, at der ingen fodboldtræning er, hvis der ingen trænere er til stede. Mange forældre tager det ofte for givet, at der er gode fodboldtrænere, men mange ved ikke hvor meget tid trænerne lægger i at træne deres børn.

Man skal huske at langt de fleste fodboldklubber er foreninger, hvor frivillig arbejde er i højsædet. Derfor skal man gøre forældrene opmærksom på, at kontingentet vil blive langt dyere, hvis man udelukkende skulle benytte sg af lønnede leder og trænere. En klub kan simpelthen ikke bestå uden frivilligt arbejde.

Mange forældre føler ikke, at de er kompetente nok. Derfor skal I som klub hjælpe dem på vej, hvor I fx tilbyder dem trænerhjælp de første 5-6 træninger, og derefter tilbyder I en masse godt træningsmateriale, så de ikke kan gå galt i byen.

En anden metode er at rekruttere ungdomsspillere som trænere. Ungdomsspillere elsker at få ansvar, og det kan de BESTEMT få som fodboldtræner. I kan som klub eventuelt tilbyde gratis kontongent, hvis man er aktiv fodboldtræner. Fortæl dem hvor godt frivilligt arbejde er at have på CV’et.

Mangler dine trænere inspiration? Se øvelser her

Jeg vil rigtig gerne give et tilbud på en pakke med alle mine programmer i til alle årgange. På den måde har i relevant træningsmateriale at tilbyde jeres trænere. Send en mail til mig!

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*