Hvorfor skal jeg møde bolden? – den kommer jo til mig!

Endnu engang har en venlig læser foreslået emnet på dette indlæg. Derfor er det ikke sikkert, at du synes at ement er relevant, men jeg viser en fantastisk øvelse længere nede, som jeg er HELT sikkert på at du kan få brug for i din fodboldtræning!

Hvis du selv har spillet fodbold på senior niveau eller et par år under, så har du helt sikkert oplevet, at du har fået taget bolden lige for næsen af dig. Det er en rigtig træls følelse, da man egentlig godt ved, at man har dummet sig. Man er simpelthen kommet til at stå ALT for stille. Men man lærer af erfaring, og efter sådan en hændelse, har man meget nemmere ved at huske at møde bolden til næste gang.

Men sådan går det ikke altid spillerne i ungdomsrækkerne – de løber ofte bare videre uden at tænke over hvad der egentlig lige skete, og det er netop her problemet opstår! De lærer nemlig intet af at lade som ingenting, og det er her at du, som fodboldtræner, skal gå ind og pointere fejlen. Spillerne skal gøres opmærksom på, at de skal møde bolden. En god idé er at stoppe den pågældende øvelse/spil, som I er i gang med, og forsøge at rekunstruere fejlen. På den måde kan spillerne se i praksis, hvad de skal gøre.

Få mere inspration med: “Forberedte træningspas”

Men det er egentlig meget simpelt – de skal blot møde bolden i stedet for at slå rødder i græsplænen. Så undgår de en ”interception”, som det kaldes i amerikansk fodbold.

Jeg har en god træningsøvelse, som netop træner dette. I denne øvelse går spillerne sammen i hold med 3 på hver. De placerer sig som vist på skitsen med 10-15m mellem de 2 yderste spillere. Spilleren i midten løber frem og tilbage, hvor han modtager bolden fra en af de yderste spillere og afleverer direkte tilbage. På den måde øver spillere altså at møde bolden, som bliver afleveret fra medspilleren.

Vendespil (simpel)

Der kan sættes krav til hvor mange berøringer der er tilladt. De yderste spillere kan tage bolden op i hænderne, og der kan øves teknisk træning.

Jeg håber, at du kunne bruge min øvelse!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*