Målmandstræning for unge målmænd (U12-U15)

Vi kender alle hvor svært det kan være at have fokus på målmanden, når man træner sit fodboldhold. Ofte vælger man øvelser, som målmanden ikke kan bruge til hans/hendes udvikling. Selvfølgelig kan alle øvelser ikke tilpasses, så målmanden også bliver bedre med hænderne, men man kan da gøre et forsøg.

LÆS OGSÅ: God målmandsøvelse

Når man for eksempel er enlig fodboldtræner for et helt hold, så er der absolut ikke tid til ene-træning af målmanden. Det er tiden simpelthen for dyrebar til. Derfor mener jeg, at det ville være en fordel engang imellem også at træne nogle øvelser, som kombinerer træning for markspillerne og målmanden.
Målmandstræning for U12, U13, U14 og U15 er faktisk ikke så svært. I denne alder er det vigtigt at træne målmanden i sikkerhed. Jo mere sikker målmanden er med sine hænder, jo bedre bliver han også når han/hun bliver ældre.

For at træne sikkerheden hos målmanden skal man træne kamprelaterede situationer, hvor man presser målmanden til det yderste. Dog er det vigtigt, at målmanden tager sig tid til at gribe bolde, hvor han/hun næsten ’krammer’ bolden, og hvor der bliver taget et par dybe ind- og udåndinger.

I dette indlæg har jeg fokus på at kombinere markspillerne og målmanden, så alle holder sig i gang og samtidig spiller fodbold. Derfor kan du se øvelsen kaldet ”målmandens firkant” nedenfor.

Målmandstræning for unge målmænd

Træneren placerer kegler i firkant med målene 5×5 meter. Inde i firkanten skal målmanden stå, og 2-3 meter fra hver sidelinje på firkanten, står en spiller med en bold som vist på skitsen.

Spillerne skal nu, én efter én, forsøge at spille forbi målmanden med indersiden på hver deres sidelinje. Målmanden skal dække linjerne, og sørge for at spillerne ikke scorer. Målmanden skal derved bevæge sig hurtigt rundt, og være parat på hvilken side spillerne skyder.

Spillerne på sidelinjerne kan eventuelt rykke længere væk, så målmanden har længere reaktionstid.

Er du blevet interesseret i flere øvelser, så kan du finde vores e-bog med gode målmandsøvelser her.


Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*