Mentaltræning for målmænd

Målmanden har en helt særlig rolle på et fodboldhold. Man skal være alsidig, og kunne klare mange forskellige hårde situationer – både fysisk og psykisk.
Først og fremmest skal målmandens fysik være i orden. Målmandens fysik skal være anderledes end spillerne på banen. I modsætning til spillerne på banen, skal målmanden være stor og bred over hele kroppen. Han skal både have en stor overkrop, samt en stor underkrop, så det er vigtigt at i har fokus på dette allerede i ungdomsrækkerne. Spillerne på banen må derimod ikke have ALT for store overkroppe, da de derved vil flytte tyngdepunktet højere op. Hvilket ikke er godt!

Men husk! Alt med måde! Målmanden skal selvfølgelig stadig kunne bevæge sig hurtigt og springe højt.

LÆS OGSÅ: “Målmandstræning for unge målmænd?”

Derudover skal målmanden også have en god psyke. Det mentale er mindst lige så vigtigt som det fysiske, og derfor skal dette trænes. Målmanden kommer ud for mange situationer på banen under en kamp. Målmanden skal fx være parat HELE kampen, selvom der måske kun kommer 2-3 skud – dette kræver tålmodighed. Derudover bliver målmanden tit udsat for mange fysisk hårde kampe, som også kan tære på psyken.

Men hvordan trænes psyken?
Som målmandstræner skal man være hård og konsekvent i tonen man taler til målmanden på. Man må gerne presse målmanden verbalt samtidig med at han/hun presses fysisk. Det gælder simpelthen om at forberede målmanden til forskellige kampsituationer.

Du skal altså under træningen være hård verbalt, men under/efter træningen skal selvtilliden hos målmanden bygges op igen. Derfor skal du også huske at rose målmanden, da selvtilliden især hænger sammen med god psyke! Husk på det.

Det er også en god idé at tage en individuel snak med dine målmænd, hvor du fortæller dem, hvad de skal fokusere på. På den måde har du bedre mulighed for at presse dem under træningen – specielt i de forskellige fokuspunkter, som I netop havde snakket om.

Hvis du har nogle gode fif til mentaltræning for målmænd, så skriv endelig en kommentar!

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Kommentarer til “Mentaltræning for målmænd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*