min yndlings konditionsøvelse

Min yndlings konditionsøvelse

Gennem mine år som fodboldtræner, har jeg nogle personlige yndlingsøvelser, som jeg utrolig gerne vil dele med jer! I dette indlæg vil jeg gerne dele min yndlings konditionsøvelse med dig!

Jeg mener, at det er utrolig vigtigt, at der altid er en bold indblandet i fodboldøvelser, for at spillerne lærer mest. Det kan dog være svært at træne kondition, når der er en fodbold indblandet. Men jeg har fundet en god fodboldøvelse, som kan dette! Se skitse af øvelsen nedenfor:

Min yndlings konditionsøvelse

Som du kan se på skitsen ovenfor, er der opstillet en bane med mange små keglemål. Jo større bane, des flere keglemål. Banens dimensioner er cirka 50x30m, og man kan med fordel bruge en halv 11-mands bane. 

Øvelsen går ud på i alt sin enkelthed, at spillerne er sammen i par med 1 fodbold, og de skal kæmpe om at score flest mål. Man scorer ved at løbe med bolden gennem keglemålene, og det samme keglemål må ikke scores i 2 gange i træk. Den spiller, som får scoret flest mål, vinder. En kamp varer 2-3 min, og derefter finder spillerne en ny makker.  Øvelsen er utrolig hård, og du skal fortælle dem, at de skal kæmpe alt hvad de kan.

Jeg ved med garanti, at spillerne kommer til at HADE denne øvelse. Men det gælder om, at finde vinder-instinktet frem i spillerne, så de føler, at det er et nederlag at tabe til en af deres medspillere. Derved vil de ubevidst kæmpe hårdt, og når der er konkurrence indblandet, mærker spillerne ikke trætheden, nær så meget.

Denne øvelse er god til at øge spillerne fysiske form, da de hele tiden skal løbe rundt på banen, for at score i keglemålene. Derudover er den god til at lære spillerne at “skærme” bolden for modstanderen, og derved lærer spillerne at bruge deres fysik endnu mere.


 

Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Kommentarer til “Min yndlings konditionsøvelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*