sjov indendørs fodboldøvelse

Sjov indendørs fodboldøvelse

Selvom de stadig er bidende koldt herhjemme i Danmark i disse tider, så er det snart tid til udendørssæsonen igen. Dog skal dine spillere ikke snydes for en god indendørs fodboldøvelse, som ikke mindst er super sjov.

Den øvelse som jeg skriver om i dette indlæg sætter fokus på teknikken, temposkift og ikke mindst fysikken hos spillerne. Det er 3 vigtige færdigheder indenfor indendørs fodbold og futsal.

Du kan se øvelsen nedenfor, som er en 1 vs. 1 fodboldøvelse, hvor der spilles på en halv futsal bane. Målene er derved rykket tættere på hinanden, og der spilles uden målmand i 1 vs. 1 situationerne.

Sjov indendørs fobdoldøvelse

Ovenfor på skitsen kan du se, at de resterende spillere står og venter ved stolperne af hvert mål, så de næste spillere altid er klar til at løbe ind på banen efter det afsluttede spil.

LÆS OGSÅ: “Klassisk indendørs fodbold vs. futsal

Øvelsen tvinger altså spillerne til at bruge deres teknik, og de får øvet en masse finter, som er utrolig nyttige på en indendørs fodboldbane. Hvis du spiller klassisk indendørs fodbold, så kan spillerne og benytte banderne som en ’ekstra’ medspiller, hvilket også er vigtigt at få trænet spillerne i. Øvelse tvinger også spillerne til at få lavet en masse afslutninger. En meget vigtig ting ved indendørs fodbold samt futsal er at få afsluttet et angreb. På den måde kan det angribende hold, som netop har afsluttet deres angreb, nå at komme tilbage i forsvarsposition. Når et hold er i ubalance, så er det netop der, hvor modstanderholdet har størst chance for at score mål. Man skal ALTID forsøge at undgå at komme i ubalance. Det er en vigtigt regel.

Sidst men ikke mindst, så scorer spillerne MASSER af mål i denne øvelse. Det bedste en fodboldspiller ved, er at score mål. Så hvorfor ikke lade dem score en masse mål engang imellem?

PROGRESSION:
Du kan også som træner vælge at spille 2 vs. 2 i stedet for 1 vs. 1, og samtidig kan du opstille krav om maks natal boldberøringer inden man skal aflevere osv. Det er kun fantasien, der stiller grænser.


Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*