skal jeg tage proteinpulver?

Skal jeg tage proteinpulver?

Hvornår skal man egentlig begynde at tage proteinpulver? Hvornår bliver man en seriøs nok atlet til at spise proteinpulver? Det vil jeg forsøge at give dig svaret på i dette blogindlæg.

Når du træner dine muskler bliver de samtidig nedbrudt. Jo mere du træner dine muskler hen mod komplet udmattelse, des mere bliver de nedbrudt. Helt enkelt. Derfor har kroppen brug for en masse proteiner for at genopbygge musklerne.

Jeg har ofte stillet mig selv spørgsmålet: ”Skal jeg tage proteinpulver?”. Spørgsmålet stillede jeg mig selv fordi træning er en stor del af min hverdag, og for at få det optimale ud af sin træning kræver det, at der er nok proteiner til stede. Grunden til dette er, at når men nedbryder sine muskler under træning, så genopbygger kroppen muskelvævet vha. aminosyrer, som proteiner består af, og musklerne bliver stærkere og stærkere, fordi kroppen meget gerne vil forebygge.

Genopbygningen af muskelvævet er samme princip, som når en brækket knogle vokser sammen igen. Kroppen forebygger ved at gøre stedet hvor knoglen brækkede endnu stærkere end før, og det samme sker med muskelfibrene. Kroppen danner simpelthen flere muskelfibre end der var før, så musklerne ikke så let bliver nedbrudt igen. Derfor vokser ens muskler, efter man har trænet dem. Derfor er det utrolig vigtigt med restitution.

LÆS OGSÅ: “Gratis styrketræningsprogram til fodboldspillere”

Men om du skal tage proteinpulver eller ej, er svært at sige. Det afhænger meget af hvad du spiser til dagligt. Hvis du fx har en meget sund livsstil, hvor du spiser en masse opbyggende mad såsom magert kød, kylling, kalkun, æg, bønner, soyamælk, ost, tun osv., så vil jeg ikke anbefale dig at supplere med nogen form for kosttilskud – heriblandt proteinpulver. Det burde simpelthen være muligt, at kunne få nok protein gennem den mad, som man spiser. Denne overbevisning har jeg levet efter altid, og jeg vil blive ved med at gøre det. Derudover når man befinder sig et forholdsvist lavt amatør niveau, i forhold til son sport, som langt de fleste gør, så er det heller ikke nødvendigt at spise proteinpulver.

Hvis du derimod spiller fodbold på et højt plan, hvor du fx træner hver dag, og har brug for hurtig restitution, så kan det være en meget god idé at benytte sig af kosttilskud. Så hvis du ikke kan undvære proteinpulver, så se mere her!

Men overordnet set vil jeg personligt holde mig væk fra at spise proteinpulver som kosttilskud, da den mad vi spiser burde værre nok. Man skal bare huske at spise rigtigt og tænke over hvad kroppen har brug for. Det er ofte bedre at spise en håndfuld mandler i stedet for en snickers. Det siger sig selv.


Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

2 kommentarer til “Skal jeg tage proteinpulver?

  1. Hvor gammel skal spillerne være, før de må spise det der proteinpulver? Det er jo noget værre stads…

  2. Hej Svend.
    Tak for din kommentar.

    Jeg ved ikke om du kan fornemme det i mit indlæg, at jeg er ret stor modstander af kosttilskud, medmindre man absolut ikke kan indtage nok igennem den daglige kost. Hvis man ikke kan det, så træner man fodbold og styrketræning på et meget højt plan, hvilke de fleste ikke gør! Derfor vil jeg råde spillere til at få proteiner gennem deres mad, og hvis de absolut ikke kan indtage nok på den måde, så kan de supplere med proteinpulver når de er i 15-16-års alderen.

    Det er blot min mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*