Vil skiftes ud når det går skidt (fightervilje)

Hvordan øger vi fighterviljen?

Jeg er sikker på, at enhver fodboldtræner har stiftet bekendtskab med spillere, der har givet op, og gerne ville skiftes ud, fordi kampen ikke er forløbet efter deres hoved. Denne mentalitet viser bare tydeligt forskellen mellem elite fodboldspillere og breddespilleren.

Men det er heldigvis muligt at hjælpe disse spiller på rette vej, så de bliver bevidste om, at det også er en del af livet at tabe. Vi lever nemlig i et samfund, hvor curling-forældre er et hyppigt brugt navn for forældre, der er alt for overbeskyttende over for deres børn. Når forældrene afskærmer børnene fra alt der hedder modgang, så skabes der ikke det vinder-instinkt, som vi gerne skulle have frem i børnene (med en fodboldtræners synsvinkel).
Problemet er hvordan vi som fodboldtrænere skal tackle spillere med disse problemer på banen. Fodbold er en holdsport, og de skal være bevidste om, at man ikke efterlader sine holdkammerater i stikken.

Det handler en hel del om spillerens selvværd. Hvis de tror på sig selv, og tror på at de er gode nok til at komme igen, så ser man ikke samme problem. Vi skal derfor som trænere opbygge deres selvtillid stille og roligt. Det er en længere proces som ikke tager 1-2 træninger men nærmere 3-4 måneder. Snak med spilleren om det og fortæl hvad han/hun gør godt.

Spillerne SKAL have fightervilje

Det er en god idé, at gøre en stor del ud af at forklare spillerne, at man både taber og vinder som hold, det kan ofte ændre attituden hos mange spillere, som har det på den måde.

Få hjælp til flere gode fif med: “Forældre-guiden”

Hvis vi er helt ned i U8 til U12 alderen hvor spillerne siger, at de ikke kan finde ud af det, så har jeg selv haft held med at bruge anerkendende pædagogik ved fx at sige ” Jeg så da selv hvor god du var lige før, der kunne du da sagtens finde ud af det”.

Det hele handler om at motivere spillerne, og de bliver bedst motiveret med ros, ros og en masse ros.

 

 

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*