spil i små rum

Spil i små rum

Hvorfor er det vigtigt, at vælge fodboldøvelser som tvinger spillerne til at spille i små rum? Svaret er ret simpelt, da spillerne bliver tvunget til at bruge deres tekniske færdigheder endnu mere!

Når du tvinger spillerne til at træne pasningspil i små rum, så bevæger de sig automatisk mere, og de opnår endnu mere spilforståelse.

Hvis vi nu sammenligner  2 ens øvelser, hvor den eneste forskel er størrelsen på “rummet”, som spillerne træner i. De 2 fodboldøvelser som vi sammenligner, er 2 vs. 2, hvor det gælder om at have fodbolden i egne rækker.

spil i små rum

I den ovenstående øvelse er der fokus på spil i SMÅ rum.

Som du kan se, skal spillerne hele tiden bevæge sig, for at være spilbar. Spilforståelsen går derfor langt bedre op for spillerne, og de kan derved senere hen videreføre spilforståelsen til større rum.

spil i store rum

I den ovenstående øvelse er der fokus på spil i SMÅ rum.

Igen skal spillerne hele tiden bevæge sig for at være spilbar, men kan du se forskellen? For det første bliver der ikke sat specielt store krav til spillerne tekniske færdigheder på grund af den store plads, som spillerne har! For det andet bliver presspillet en del svære, og spillerne bliver meget hurtigere trætte.

Hvis nu skal opsummere, så er det godt at spille i små rum fordi spillerne opnår bedre spilforståelse i forhold til hvordan de skal bevæge sig, de bliver bedre teknisk, og motivationen er højere end i store rum. Ud fra alt dette, mener jeg personligt, at vores spillere i Danmark kommer alt for tidligt til at spille på 11-mands bane, som er den største bane vi har. Der er absolut ingen grund til at spillerne skal tvinges til at spille 11-mands, når de knap har forstået at bevæge sig for hinanden, og løbe i frie rum. Som vi lærte fra mit lille eksempel, så lærer spillerne meget bedre, når de spiller i mindre rum.

Hvis vi skal sammenligne med et andet land, som mestrer at spille i små rum, så er det Holland. De giver en masse stof til eftertanke, da deres fodboldmæssige niveau er langt højere end vores. hmm…. Hvordan kan det mon være?

Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*