Skadesbehandling ved fodboldskader

Trækker dine spillere sig i en tackling?

Der skal tackles igennem

Et kæmpe problem i ungdomsrækkerne, og et problem som enhver fodboldtræner har stiftet beskendtskab med, er at spillerne trækker sig i tacklingerne.

Selv de mindste tacklinger trækker mange spillere sig i, og ofte gør det mere SKADE end gavn. Derfor skal denne ’dårlige vane’ gøres bod på!

Jeg vil i det følgende komme med gode råd til, hvordan man kan træne spillerne i at gå 100% ind i hver tackling. Der kræves kun nogle få øvelser, og så er det også SUPER vigtigt, at du gør spillerne opmærksom på deres fejl. Mange spillere lægger slet ikke mærke til, at de laver noget ’dumt’.

Problemet er, at mange ungdomspillere er bange for at slå sig, og bange for at gøre skade på deres modstander. De har sikkert tit hørt forældre på sidelinjen råbe og skrige, fordi en spillere har lavet en farlig tackling, og den situation vil de ikke sætte sig selv i.

Mange ungdomsspillere har ikke den tekniske erfaring til at lave en korrekt tackling, og føler sig derfor ikke trygge nok til at lave tacklinger.

En tackling foretages med HELE KROPPEN. Det er simpelthen ikke nok bare at stikke en fod ud, og håbe på at det går godt. Kroppen skal bruges, og den skal især bruges ved tacklinger, hvor man går ind og skubber sin modspiller ud af balance. På den måde kan man erobre bolden nemmere.

Få hjælp til flere gode fodboldøvelser med: “Forberedte træningspas”

En god øvelse til tacklinger

En god fodboldøvelse til tacklinger laves med mål og 2 hold af X antal spillere, hvor hver spiller har ansvaret for 1 af modstander à altså mandsopdækning!

Hvis den spiller, som man har ansvaret for scorer, så får han/hun, som skulle mandsopdække en eller anden form for straf. Straffen kan både være fysisk, men kan også foregå som ”ekstra point til holdet”. Så hvis fx en spiller laver en god tackling, så får spillerens hold et ekstra point (ligesom ved mål). Hvis det derimod var en dårlig tackling, så fratrækkes holdet et point. Du skal derfor som træner holde styr på begge hold point. Det er dit job at gøre øvelsen sjov!

Jeg håber det gav lidt inspiration til at øve gode tacklinger!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Kommentarer til “Trækker dine spillere sig i en tackling?

  1. Hej
    Min dreng på snart 12 år er intelligent og en god tekniker. Han har netop det problem, som du beskriver. I sine tidlige år har han fået meget skældud fra sidelinien for at være for hård og nu takler han faktisk ikke. Han kan godt lægge et forsigtigt pres, men fokus er mere på bolden end på modstanderen, så han står for langt fra bolden til at kunne nå den. Han er høj og fysisk stærk, så det har været uforståeligt for hans træner, der nu har sat ham på b-holdet.
    Hvilke konkrete øvelser kan man lave. Findes der videoer eller kurser, som træner børn i hvordan man takler og vinder alle nærkampe?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*