anaerob fodboldtræning

Træn hurtighed og eksplosivitet

Hvordan bliver jeg hurtigere?

Det værste der kan ske er at en spiller bliver overløbet af en modspiller. Hurtighed er essentielt. Det er nemlig meget svært at gøre noget ved taktisk som fodboldtræner, og noget man ofte oplever indenfor fodboldverdenen (og andre sportsgrene). Men det kan heldigvis trænes, og kræver kun enkelte øvelser for man hurtigt kan mærke forskel.

Jeg har selv i mine yngre dage haft meget fokus på hurtighed, men måtte desværre erkende, at jeg blev langsommere og langsommere. Dette var både på grund af vægten, men også fordi at jeg gik for meget op i overkroppen frem for underkroppen. Vægten er alt afgørende for hurtighed, da det siger sig selv, at en let spiller ikke skal bruge nær så mange kræfter på at komme op i fart, som en tung spiller skal.

Hurtighed og eksplosivitet

Jeg vil derfor gerne dele en øvelse, som alle spillere kan lave hjemme i baghaven, og blot med redskaber som man allerede har liggende. Øvelsen kaldes jump squat, hvor man, som navnet indikerer, laver en squat og derfor hopper eksplosivt op.

Hurtighed og eksplosivitet med squat-øvelsen

Under øvelsen er det vigtigt at musklerne danner mælkesyrer, da man derfor kan være sikker på, at musklerne arbejder anaerob. Det samme vil ske under en høj-intens spurt, hvor musklerne også i den grad kommer til at arbejde anaerob. På den måde trænes syre-grænsen, og man kan i længden holde momentum længere tid.

Find træningsprogram her

Under øvelsen kan det være en god idé at finde en form for vægt at have på kroppen. Dette kunne bl.a. være en vægtskive eller blot 2L vandflasker. Jo mere musklerne bliver udfordret, des mere udbytte får spilleren af øvelsen.

Styrketræningsøvelsen kan også sagtens udføres i slutningen af en træning, hvor spillerne virkelig får presset den sidste energi ud af kroppen.

Jeg håber du kan bruge styrke-øvelsen. Jeg har selv trænet den på løbeture, hvor det på den må er nemt at få noget eksplosivitet ind i løbeturen.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Kommentarer til “Træn hurtighed og eksplosivitet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*