Zoneforsvar (futsal)

Zoneforsvar (futsal)

Jeg har fået et tip fra en af mine læsere, som godt kunne tænke sig nyttige og gode indendørs fodboldøvelser. Det tip har jeg valgt at tage til mig, og kommer derfor i dette indlæg med et eksempel på en super god indendørs fodboldøvelse, som jeg selv har fundet MEGET nyttig. Øvelsen kan bruges til alle årgange, så det er bare med at komme i gang!

Fodboldøvelsen nedenfor har fokus på, hvordan man står kompakt i forsvaret, og hvordan man gennemfører et angreb. Indendørs fodbold har nemlig meget fokus på forsvars- og angrebsspil i forhold til udendørs fodbold. Derfor er det et vigtigt fokuspunkt, som der skal trænes i, så spillerne kan få det ind under huden. Jeg har valgt at vise en øvelse, hvor der specielt trænes zoneforsvar, hvor forsvarspillerne hver især har ”zoner”, som de skal forsvare. Du må selv som træner fortælle spillerne hvor disse zoner er placeret.

Husk at spillerne skal have ekstremt med lyd med i deres positionering, da man fx hele tiden skal sige til sin medspiller hvis man slipper en modspiller osv.

 

Zoneforsvar (futsal)

Øvelsen ovenfor går ud på, at bolden sættes i spil fra et af hjørnerne. Når bolden er sat i gang af en af angriberne, skal forsvaret forsøge at forsvare målet så godt som muligt med masser af bevægelse og lyd. Angriberne skal omvendt forsøge at score.

Der spilles 5 vs. 5, hvor målmanden er inkluderet i antallet af forsvarspillere. Der kan dog også spilles 4 vs 4 eller 3 vs. 3, hvis der bliver nødvendigt.

Hvis du har mange spillere på dit fodboldhold, skal du bruge begge ender af fodboldbanen. Der spilles på en normal håndboldbane (futsal bane) med 5-mands mål.

 

Det var et lille indlæg omkring indendørs fodboldøvelser. Hvis du gerne vil have skrevet et bestemt blogindlæg omkring et emne, så send endelig en besked til mig. Så kan jeg se hvad jeg kan gøre! 


Visit-kort-Kristoffer Krüger

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Del så andre også kan få glæde af fodboldtraeningen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*